EnglishFrenchGerman
SpainItalian

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Handelsblatt: Ο Γιούνγκερ δέχεται να καταργηθούν οι ταπεινωτικές επισκέψεις της Τρόικα στην Ελλάδα

O πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σχεδιάζει να καταργήσει την τρόικα, σύμφωνα με την Handelsblatt.

Οπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν θα πρέπει να ταξιδέψει στην Αθήνα. «Τώρα πρέπει να βρούμε γρήγορα μια εναλλακτική λύση για αυτό», φέρεται να εκμυστηρεύτηκε ο κ. Γιούνγκερ σύμφωνα με την Handelsblatt η οποία επικαλείται κύκλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Η αντίδραση του κ. Γιούνγκερ φαίνεται να είναι θετική στο κεντρικό αίτημα του νέου Ελληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε δηλώσει μετά την εκλογική νίκη του την περασμένη βδομάδα ότι η κυβέρνησή του δεν θα είναι πλέον να συνεργάζονται με την τρόικα.
Δεδομένου ότι οι επισκέψεις της Τρόικα αντιλαμβάνονται ως ταπεινωτικές από τους Ελληνες, λέει η εφημερίδα, ο πρόεδρος της Κομισιόν θα μπορούσε ενδεχομένως να κάνει αυτό το βήμα κατάργησης των επισκέψεων των τεχνικών κλιμακίων και να επικεντρωθεί μόνο στους γενικούς στόχους της οικονομικής πολιτικής.
«Η παραχώρηση αυτή ήταν δυνατή, αλλά μόνο εάν η νέα αρχή της ελληνικής κυβέρνησης ομολογήσει προηγουμένως συμφωνηθέντα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων» λέει η Handelsblatt. Τονίζει επίσης ότι ο Γιούνγκερ κατανοεί πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αυξήσει τον κατώτατο μισθό.
πηγή: iefimerida.gr