EnglishFrenchGerman
SpainItalian

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Το email Χαρδούβελη ήταν ρεσιτάλ υποταγής - Ολόκληρη η συνέντευξη του Βαρουφάκη στον Real Fm 97,8-ΗΧΗΤΙΚΟ


Εφ’ όλης της ύλης απάντησε ο υπουργός ΟικονομικώνΓιάνης Βαρουφάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real Fm 97,8.

Τη δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις και δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Παράλληλα υποστήριξε ότι δεν θα αυξηθεί ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά,τα βιβλία,τον τύπο αλλά άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια "μικρή αλλαγή συντελεστή ,που δεν έχει ακόμα αποφασιστεί".
Ο κ.Βαρουφάκης επισήμανε ότι ο ΕΝΦΙΑ ,που είναι ένας άδικος φόρος δεν θα υπάρχει το 2015 ενώ για τη ρύθμιση των 100 δόσεων υποστήριξε ότι θα νομοθετηθεί αφού υπάρξουν,όμως,αλλαγές σύμφωνα με το μοντέλο ΟΟΣΑ στο αρχικό πλαίσιο.
Για τους πλειστηριασμούς είπε ότι δεν θα γίνουν το τετράμηνο "Η δική μας κυβέρνηση δεν θα αφήσει τις οικογένειες να πεταχτούν στο δρόμο" ήταν η φράση του
Όσον αφορά στην προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για αφορολόγητο 12.000 ευρώ ,άφησε να εννοηθεί ότι θα εφαρμοστεί σταδιακά εντός του 2015,καθώς ο ρυθμός εφαρμογής του θα είναι σε συνάρτηση με την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών
πηγή: enikos.gr