EnglishFrenchGerman
SpainItalian

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Γλέζος κατά Σόιμπλε για τις αποζημιώσεις. «Γιατί η γερμανική κυβέρνηση αποζημίωσε τους απογόνους των Εβραίων και τους συνταξιοδοτεί;» «Ζητάμε δικαιοσύνη και για τους Ελληνες» (βίντεο)

«Δεν είναι σε καμία περίπτωση υπεύθυνος ο γερμανικός λαός. Είναι το Γ” Ράιχ. Εμείς δεν τους ταυτίζουμε με το Γ” Ράιχ. Ζητάμε αποκατάσταση της δικαιοσύνης», ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με την Γερμανίδα, πρόεδρο της ομάδας της Αριστεράς GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκάμπι Τσίμερ.
 «Δεν θέλουμε να μας ζητάνε συγνώμη οι Γερμανοί πολίτες. Όταν ακούω επισήμους Γερμανούς να ζητούν συγνώμη, αναρωτιέμαι για ποιο λόγο το κάνουν. Εμείς δεν τους ταυτίζουμε με το Γ” Ράιχ. Ζητάμε μόνο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης», επεσήμανε ο κ. Γλέζος. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι «πολιτικό, οικονομικό, διπλωματικό και πολιτισμικό» και αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει εξοφλήσει τις οφειλές της προς όλα τα κράτη και «εξαιρεί την Ελλάδα». «Μας εκδικούνται οι γερμανικές κυβερνήσεις γιατί ανατρέψαμε όλα τα σχέδια του Χίτλερ και συμβάλαμε ώστε η Γερμανία να μην έχει ναζιστικό καθεστώς; Για ποιο λόγο το μίσος προς την Ελλάδα;», συμπλήρωσε ο Μανώλης Γλέζος.... 

Δείτε στο ντοκιμαντέρ της Μηχανής του Χρόνου τα ψέματα της Γερμανίας για την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου στην Ελλάδα (βίντεο) ..

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΙΕΙΣ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

ΠΗΓΗ: ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ