EnglishFrenchGerman
SpainItalian

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Με εντολή Σαμαρά υποψήφιος με τη Ν.Δ. ο πρύτανης των ΜΑΤ Θ. Φορτσάκης (video)


Υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας φαίνεται πως θα είναι ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Φορτσάκης, γνωστός και ως ο πρύτανης των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα", ο Πρωθυπουργός έχει αναλαβεί προσωπικά τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας και μετά τους πολύ στενούς του συνεργάτες υπάρχει η σκέψη  να είναι σε εκλόγιμη θέση και...
ο Θ. Φορτσάκης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Αντώνης Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις για τη τοποθέτηση του πρύτανη του ΕΚΠΑ ακόμα και στη πρώτη θέση.

Το Βήμα αναφέρει πως ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ έχει πολλούς υποστηρικτές καθώς ήταν αυτός " που συγκρούστηκε με το αριστερό κατεστημένο, όπως λένε, στα ΑΕΙ" και εάν συμπεριληφθεί στην πρώτη θέση του Επικρατείας θα είναι ένα "σαφές πολιτικό μήνυμα".

Φαίνεται πως στη Συγγρού προσπαθούν να "μαζέψουν" όλους εκείνους που συντάχθηκαν με τη κυβερνητική πολιτική τα τελευταία δύο έτη και ιδιαίτερα όσους συμβολίζουν τη μάχη έναντι του "κομμουνιστικού κινδύνου" σε μια προσπάθεια να κερδίσουν τους ψηφοφόρους που έχουν χάσει προς την ακροδεξιά. Άλλωστε στο χώρο των ΑΕΙ συγχαρητήρια στο κ. Φορτσάκη πολλές φορές έχουν δώσει στελέχη της κυβέρνησης ο οποίος, όπως λένε, έχει βάλει φρένο στα "θερμοκήπια των τρομοκρατών", "στα θρασίμια" και στο "χάος" στα πανεπιστήμια. Ο Αντώνης Σαμαράς επενδύει στις εικόνες με τους τραυματισμένους φοιτητές, τα ΜΑΤ στους χώρους του ΕΚΠΑ αλλά και όλο το κλίμα αδιαλλαξίας και αντιδημοκρατικής εκτροπής που συνοδεύει τον Θ. Φορτσάκη προκειμένου να προσελκύσει τους ψηφοφόρους που κοιτούν προς τη Χρυσή Αυγή αλλά και το ΛΑΟΣ.

Να σημειώσουμε βέβαια πως τελευταία ο κ. Φορτσάκης επεσήμανε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κυβερνητική πολιτική στο χώρο των πανεπιστημίων ιδιαίτερα σε ότι αφορά την οικονομική ασφυξία και τις ελλείψεις σε προσωπικο, υποστηρίζοντας πως αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική είναι πιθανός ο κίνδυνος τα πανεπιστήμια να μην μπορούν να λειτουργήσουν και να βάλουν λουκέτο.

ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ VIDEO ΓΙΑ ΠΡΥΤΑΝΗ ΦΟΡΤΣΑΚΗ:






Από alterthess μέσω ΤΟ ΓΡΕΚΙ