EnglishFrenchGerman
SpainItalian

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Η αλήθεια για την κρίση-Το Κουτί Της Πανδώρας (video) must

Για πρώτη φορά μετά το 1929 η υφήλιος ζει μια μεγάλη οικονομική κρίση. Πολλοί υποστηρίζουν πως «έσκασε» η ακάλυπτη επιταγή της Αμερικής.
Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην κρίση; Πώς οδηγηθήκαμε από τα στεγαστικά δάνεια φούσκες της Φλώριδα σε μια διεθνή οικονομική ύφεση; Είναι το κυνήγι του άκρατου κέρδους αυτό που δημιουργεί και ανακυκλώνει την κρίση. Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο όχι μόνο καταρρέουν, αλλά ζητούν την κρατική παρέμβαση. Ο σκληρός καπιταλισμός δείχνει να εκλιπαρεί για μια σοσιαλιστικού τύπου σανίδα σωτηρίας.
Γιατί δεν έκλεισαν τα χρηματιστήρια την κρίσιμη περίοδο; Τα μεγάλα παιχνίδια κερδοσκοπίας στην Ελλάδα. Γιατί το κράτος αφήνει τις τράπεζες να λειτουργούν όπως θέλουν; Σε μια περίοδο σκληρής κρίσης, οι τράπεζες που τη δημιούργησαν μοιάζουν να την χρησιμοποιούν για να πλουτίσουν περισσότερο. Οι απίστευτες ιστορίες ανθρώπων που χάνουν τα σπίτια τους για 1.000 ευρώ, οι κρυφές κινήσεις των τραπεζών, τα ψιλά γράμματα και οι κρυφές αυξήσεις, τα επιτόκια και η κρατική αναισθησία... Το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών σε έναν αιματηρό πόλεμο του χρήματος.