EnglishFrenchGerman
SpainItalian

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Και στης Γκερέκου την ποδιά σφάζονται παλικάρια....

.Μεταγραφές της τελευταίας στιγμής πραγματοποιεί η Ν.Δ. σε μια προσπάθεια να δυναμώσει το ψηφοδέλτιο της ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Έτσι η Ν.Δ. άρπαξε την τελευταία στιγμή από τα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου την Άντζελα Γκερέκου, η οποία δεν ήθελε και πολύ για να αρπαχτεί. Παρόλο που την προηγούμενη εβδομάδα είχε δηλώσει, μεταξύ σοβαρού και αστείου, παντοτινή πίστη στο Πασόκ και στην ιδέα της ανασυγκρότησης της αριστεράς. Τώρα πως διάολο θα ανασυγκροτήσει την αριστερά μέσα από την Ν.Δ. κανένας δεν μπορεί να φανταστεί. Εκτός αν η Άντζελα Γκερέκου αποτελεί τον δούρειο ίππο της κεντροαριστεράς που θα χτυπήσει την πλουτοκρατικό σύστημα μέσα από το ίδιο το σύστημα. Σατανικό!

Αν όμως δεν πρόκειται για κεντροαριστερό δάκτυλο, τότε η κίνηση της Άντζελας Γκερέκου είναι παράλογη. Αφού ο σύζυγος της, ο Τόλης Βοσκόπουλος, έχει ακόμα χρέη προς το δημόσιο και μόνο μία σπιταρόνα στο όνομά του. Οπότε ο Αλέξης Τσίπρας, που υποστηρίζει την απαγόρευση του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, θα αποτελούσε τη λογική λύση.

Πάντως η Άντζελα Γκερέκου δεν είχε κανένα λόγο να παραμείνει στο Πασόκ αφού ο Ευάγγελος  Βενιζέλος μπαίνει-δεν μπαίνει στη Βουλή. Και με αυτά τα πράγματα δεν παίζεις. Πάνω από όλα η καριέρα.

Ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί οι όροι της συμφωνίας με την Ν.Δ. αν και πληροφορίες αναφέρουν για συμφωνία μέχρι τις εκλογές με option αγοράς για 2+2 χρόνια.

Παρόλαυτα, στο παρελθόν οι μετακινήσεις από το Πασόκ στην Ν.Δ. δεν είχαν αίσιο αποτέλεσμα. Η Άρια Αγάτσα τα αθλητικά στην ΝΕΡΙΤ κατέληξε να λέει.

Πάντως αν ο Αντώνης Σαμαράς εξασφαλίσει, εκτός από την Γκερέκου, τις Κουντουρά, Καϊλή και Κεφαλογιάννη, μπορεί να μην κερδίσει τις εκλογές αλλά για τα καλλιστεία γίνεται αυτομάτως το ακλόνητο φαβορί. Και άσε τον Τσίπρα με την Κωνσταντοπούλου,  τον Κουτσούμπα με την Παπαρήγα και τον Καμένο με τη Γιαταγάνα.

Βέβαια ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα έπρεπε να προβληματίζεται από την στάση της Άντζελας Γκερέκου αφού τόσο καιρό με τους δεξιούς που έχει μπλέξει, λογικό είναι να παρασύρθηκε. Άτιμο πράγμα οι κακές παρέες. Μέχρι και δεξιό μπορεί να σε κάνουν.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει σκοπό να σταματήσει στην Άντζελα Γκερέκου. Αυτός είναι ικανός να τους πάρει ακόμα και τον Βενιζέλο. Όχι για δύο χρόνια που τον έχει έως σήμερα αλλά για πάντα.  Γιατί με Γεωργιάδη, Βούλτεψη και Ασημακοπούλου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την αυτοδυναμία στο τσεπάκι.