EnglishFrenchGerman
SpainItalian

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Διαπραγμάτευση με τους δανειστές, με τον λαό στους δρόμους και στις πλατείες!

Του Σπύρου Γουδέβενου    

Και φτάνει η επόμενη δύσκολη στιγμή, μετά τις εκλογές, όπου ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή για αλλαγή πολιτικής, για τερματισμό της λιτότητας, για αποκατάσταση της δικαιοσύνης σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη, ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ κυρίως. Και αυτή η επόμενη δύσκολη στιγμή είναι η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές (όχι τους υπαλληλίσκους της τρόικας)για την μείωση του χρέους και βέβαια την ομαλή μετάβαση της χώρας στην μεταμνημονιακή περίοδο, χωρίς άλλο αίμα (νέα μέτρα,κτλ).

Το ΚΚΕ προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στους δρόμους υπερασπιζόμενο τα λαϊκά συμφέροντα. Ανάλογες τοποθετήσεις και από την υπόλοιπη,εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αριστερά. Ακριβώς, όμως, το ίδιο έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ, και ο νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά. Ότι δηλαδή, η δύναμη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το κίνημα, ο λαός που θα συνεχίσει να είναι στους δρόμους πιέζοντας μεν και την κυβέρνηση, αλλά δίνοντας κυρίως το μήνυμα στους δανειστές ότι ο λαός δεν αστειεύεται και πλέον απαιτεί, δεν επαιτεί!

Καλό θα ήταν, να προλαβαίναμε και την Παρασκευή να υπήρχε χρόνος να υποδεχόμασταν τον πρόεδρο του Eurogroup, Ντάισεμπλουμ, ως λαός στους δρόμους. Αλλά σίγουρα υπάρχει χρόνος, ώστε τον Φλεβάρη όταν στην επόμενη σύνοδο της ΕΕ τεθεί από την ελληνική κυβέρνηση το θέμα του χρέους και της απόφασης για τερματισμό της λιτότητας, οι δρόμοι και οι πλατείες της χώρας να είναι κατάμεστες. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το μεγαλύτερο "διαπραγματευτικό χαρτί" για την νέα κυβέρνηση είμαστε ΕΜΕΙΣ, και η αποφασιστικότητα μας!

Για αυτό λοιπόν, στο επόμενο κρίσιμο ραντεβού, ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!


μέσω ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ