EnglishFrenchGerman
SpainItalian

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε από την πρώτη μέρα, ότι είναι ένας αριστερός πρωθυπουργός

Εντυπωσιακή η πρώτη μέρα της Αριστεράς στην εξουσία στην χώρα μας. Βέβαια σε συμβολικό επίπεδο, γιατί η πρώτη μέρα δεν μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο, αλλά ενδεικτικό για το τι θα ακολουθήσει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνουμε 2 περιστατικά.

1. Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, και παρά τις κακές γλώσσες που αρχικά μιλούσαν για γλύψιμο, ο σκοπός της επίσκεψης ήταν σαφής. Πιστός στην αντίληψη περί διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους, πήγε στον Αρχιεπίσκοπο και τον ενημέρωσε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΟΡΚΙΣΕΙ.

Στο παρελθόν ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορήθηκε για επισκέψεις, συναντήσεις με εκκλησιαστικούς παράγοντες, άδικα αφού θεσμικά θα πρέπει να σεβαστεί αντιλήψεις του λαού του. Αλλά σήμερα, από θέση ισχύος συγκρούστηκε με τα ιδεολογήματα ταύτισης του Κράτους και Εκκλησίας, και ορκίστηκε ενώπιον Λαού. Ο Θεός άλλωστε έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει από το να ορκίζει πρωθυπουργούς.

2. Ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός της χώρας, έκανε την πρώτη του επίσκεψη. ΠΟΥ;; Στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου 200 κομμουνιστές δολοφονήθηκαν από τις κατοχικές δυνάμεις των ναζί και τους Έλληνες δοσίλογους.

Ο Αλέξης Τσίπρας, και ο ΣΥΡΙΖΑ, απέδωσε φόρο τιμής στις ρίζες της Ελληνικής Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς, από θέση κυβερνητική πλέον. Επισήμανε σε "εχθρούς" και "φίλους" από που έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ προϊδεάζοντας για την μελλοντική πορεία!






πηγή: ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ