EnglishFrenchGerman
SpainItalian

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Η "Συνταγματική αναθεώρηση" που υπόσχεται ο Σαμαράς, προβλέπει αντικατάσταση του από τα άρθρα του μνημονίου


 Την Δευτέρα το μεσημέρι η τρίτη ψηφοφορία, όλοι όμως περιμέναν το "διάγγελμα"  του Α.Σαμαρά.
 Τα "σενάρια" διαρρέουν το ένα μετά το άλλο και οι "πληροφορίες" παρέα με τις "διαρροές" έχουν την τιμητική τους.
 Την προηγούμενη εβδομάδα, βασικό επιχείρημα όσων βλέπουν το "καλό της χώρας" μέσα από την υπερψήφιση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας, είναι η"ανάγκη" για την συνταγματική αναθεώρηση.
 Η νέα έκκληση του πρωθυπουργού, περιλαμβάνει για μια ακόμη φορά αυτήν την έκκληση.
 Η πραγματικότητα όμως είναι αντιληπτή από όλους όσους δεν θέλουν να εθελοτυφλούν.

 Τα βήματα αυτής - και της προηγούμενης - κυβέρνησης, ισορροπούσαν επικίνδυνα ανάμεσα στην νομιμότητα και την καταστρατήγηση του Συντάγματος.
 Αρκετές αποφάσεις βρήκαν απέναντί τους το ΣτΕ και δεκάδες ακόμα εκκρεμούν στην Δικαιοσύνη.
 Τα νέα μέτρα που έρχονται σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις του Βερολίνου για την υπογραφή νέου μνημονίου με νέους πιο επαχθείς όρουςέρχονται σε σύγκρουση με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, όπως αυτό απορρέει από τις επιταγές του Συντάγματος.
 Η "Συνταγματική αναθεώρηση" που υπόσχεται η κυβέρνηση-συγκυβέρνηση, δεν είναι τίποτα άλλο από την κατάργηση του Συντάγματος και αντικατάστασής του από τους όρους, του μνημονίου.

Την Δευτέρα το μεσημέρι οι βουλευτές καλούνται να αποφασίσουν αν θα πουν "ΝΑΙ" στην κατάργηση του Συντάγματος και την αντικατάστασή του από τον μνημόνιο του Σόιμπλε και της Μέρκελ, ή θα πουν"ΠΑΡΩΝ" στο κάλεσμα για την υπεράσπισή του.