EnglishFrenchGerman
SpainItalian

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Το ελληνικό « BBC » (ΝΕΡΙΤ) κατέθεσε διαπιστευτήρια. Και ο Σαμαράς το αισθανόταν! (video)

Τελικά όλοι από την ιστορία κρινόμαστε… Αυτό που φαίνεται πεντακάθαρα πια ότι συνέβη την 1η Ιουνίου του 2013 ήταν μια καθαρά φασιστική σε σύλληψη και εκτέλεση ιδέα του Μπαλτάκου και των συν αυτώ χωρίς βέβαια να εξαιρεθεί σε καμία περίπτωση από αυτή την ομάδα και ο νυν πρωθυπουργός ΑντώνηςΣαμαράς.

Επιλογή των περισσοτέρων εργαζομένων της ΕΡΤ ήταν να παραμείνουν στη θέση τους και να εκπέμψουν πρόγραμμα από τις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής.

Επιλογή ορισμένων ήταν να εγκαταλείψουν το εγχείρημα όταν αντιλήφθηκαν ότι οι τριγμοί που προκλήθηκαν από το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση παρά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ.

Επιλογή πάλι κάποιων άλλων ήταν να παραμείνουν στη θέση τους και να συνεχίσουν την παραγωγή προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.

Επιλογή ήταν και η συμμετοχή στο μόρφωμα της ΔΤ πλειάδας από τους πρώην συντάκτες της ΕΡΤ, ακόμα και από ορισμένους που αρχικά δήλωναν πως θα τους πάρουν από το Ραδιομέγαρο με… τις αλυσίδες.

Επιλογή αποτέλεσε και η στάση άλλων να παραμείνουν, ακόμα και μετά την εισβολή των ΜΑΤ, στο αγώνα της ελεύθερης ενημέρωσης, είτε τηλεοπτικά από την ελεύθερη μέχρι και σήμερα ΕΤ3, είτε ραδιοφωνικά από την ΕΡΑ η οποία μεταδίδεται μέσω του ΕΡΤOPEN.

Δεν ήταν χαζοί… Γνώριζαν

Γι’ αυτές τις επιλογές όλοι θα κριθούμε ή αν θέλετε κριθήκαμε ήδη. Η ιστορία θα γράψει το έχει συμβεί σαφώς με λιγότερο νωπές τις μνήμες και άρα, όπως λένε τουλάχιστον, και με πιο αντικειμενικό μάτι, θα κρίνει. Το σίγουρο είναι ότι όλοι όσοι δέχθηκαν να συμμετέχουν σε αυτό το νέο είδος ουχί δημόσιας αλλά κρατικής τηλεόρασης, όσο χαζοί κι αν ήταν (αν ήταν…) θα έπρεπε να έχουν καταλάβει ότι συνεργούν μαζί με αυτούς που κυβερνούν τη χώρα.

Δεν μου προξένησε πραγματικά καμία εντύπωση το γεγονός ότι οι δύο συγκεκριμένοι, κατ’ ευφημισμό κατ’ εμέ, δημοσιογράφοι δέχθηκαν να κάνουν τις «γλάστρες» σ’ αυτό το κύμα τρόμου που εξέπεμψε χθες ο πρωθυπουργός. Τα σημάδια άλλωστε είχαν φανεί πολύ νωρίτερα.

Δεν είναι κακό να θυμόμαστε τις μαγικές στιγμές που έχει χαρίσει στην ελληνική κοινωνία αυτό το μόρφωμα της κυβέρνησης:

1) Οι καθαρίστριες κινήθηκαν εναντίον των ΜΑΤ. Πραγματικό ευρηματικό.

2) Η Αλεξάνδρα Δουβαρά σε δελτίο της ΝΕΡΙΤ ενημέρωσε τον κόσμο ότι ο πρωθυπουργός έγινε πρώτος πολίτης Ναυπλίου και πλήθος κόσμου έτρεξε να του σφίξει το χέρι. Λες και δεν υπήρχαν ΜΑΤ που συγκρατούσαν τον κόσμο για να μην τον λιντσάρει. Όλα αυτά ήταν τα προεόρτια αυτής της εκπληκτικής «διαγγελματοσυνέντευξης» του πρωθυπουργού.

Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι ως άλλος Κρόνος, ο Σαμαράς «έφαγε τις σάρκες» του δικού του τέκνου. Δεν θυμάμαι, αν το θυμηθεί κανένας πολύ ευχαρίστως να μας το στείλει για να το μάθουμε κι εμείς, πρωθυπουργό να κλείνει συνέντευξη μόνος του λέγοντας «ευχαριστώ πολύ που ήρθατε και τα είπαμε, άντε και καλή συνέχεια παιδιά».

Δεν μπορώ να γνωρίζω εάν κάποιοι απ’ όλους όσοι βρίσκονται ακόμα εντός των τειχών της ΝΕΡΙΤ έστω και την ύστατη στιγμή έχουν την ελάχιστη ευθιξία να παραιτηθούν.

video:


Η ΕΣΗΕΑ και η Μαρία Αντουανέτα…

Οι δύο δε συντελεστές της συνέντευξης το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν είναι να παραδώσουν τις ταυτότητές τους στην ΕΣΗΕΑ και να περάσουν στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα όπου κάλλιστα μπορούν να παρουσιάζουν …τι προτιμάτε; Το κουτί 1 ή την κουρτίνα 2;

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την αλήστου μνήμης συνέντευξη του πρωθυπουργού πριν την τρίτη ψηφοφορία για την ανάδειξη του ΠτΔ προσπαθεί να σώσει όσα μπορούν να σωθούν από αυτόν τον ιδιαίτερα χτυπημένο χώρο της ελληνικής δημοσιογραφίας. Η ΕΣΗΕΑ πάλι αποτέλεσε το μοναδικό σωματείο που δεν καταδίκασε την επίθεση των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους κάτω από τα γραφεία της, όταν ο Σαμαράς στη θέση του Κάρολου Παπούλια άνοιξε την έκθεση για τα 100 χρόνια της Ένωσης. Ακούστηκε, μάλιστα, ότι κάποιοι πρότειναν να κλιθούν προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις όλοι όσοι χαρακτήρισαν «Μαρία Αντουανέτα» την πρόεδρο Μαρία Αντωνιάδου.

Βέβαια η πρόεδρος αυτό που είχε κατά νου το πέτυχε… Αποκατάστησε τις σχέσεις της με τη Σοφία Βούλτεψη, η οποία όπου βρισκόταν και όπου καθόταν την χαρακτήριζε Συριζαία, μη χειρότερα, καθώς είναι έτοιμη να διεκδικήσει βουλευτική έδρα στο νομό της Κοζάνης. ‘Όπως ξεκίνησα έτσι και θα κλείσω… Όλοι εδώ κρινόμαστε.

Υ.Γ.: Αυτό που θα επακολουθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα κατά την προεκλογική περίοδο θα είναι ένα φεστιβάλ τρόμου το σενάριο του οποίου ειλικρινά πιστεύω θα ζήλευε ακόμα και ο Στίβεν Κινγκ.


πηγή:www.nez.gr/ μέσω ΕΡΤΟpen